Avui hem decidit anar a visitar els volcans de Sta. Margarida i el del Croscat i de pas fer un volt per la fageda d´en Jordà , total hem fet un recorregut llarguet de 16 Kms.( doncs hi ha altres més curts però no tan interessants ) amb la Mª. Teresa i demà ja agafarem la BTT.
La fageda d´en Jordà
És impressionant aquesta fageda i veure l'alts que són buscant el sol amb el tera enrajolat d'arrels
Si voleu saber-ho tot a prop del vulcanisme de la Garrotxa aneu a aquest enllaç i ho esbrinareu tot us ho recomano és interensantísim són 108 fulles i amb vinyetes explicatives.
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, dependent del Departament de Medi ambient de la Generalitat de Catalunya, és un gran espai protegit de 15.000 ha. Molt humanitzat, comprèn territori d'11 municipis i 26 reserves naturals. És tota una regió volcànica, amb més de 40 volcans, la majoria d'erupció tranquil·la (efusiva) i posteriors bugades de lava. Però si be el vulcanisme és inactiu, no podem parlar d'extinció.
Es tracta d'una zona molt rica en flora i fauna, amb més d'1.000 espècies de plantes, bons exemples de fagedes, alsinas rouredes seques i humits, i més de 250 espècies d'animals vertebrats. Els paisatges de la zona han inspirat a grans artistes, com el poeta Joan Maragall o els pintors de la coneguda escola paisatgística d'Olot
Ja arribem al volcà de Sta. Margarida i baixem al cràter on hi ha una petita ermita
Aquí un panorámica desde l´interior del cráter
Arribem al volcà del Croscat, al que està prohibit ascendir i està tot barrat al voltant.
El volcà del Croscat és el volcá més jove de la peninsula ibèrica (11.500 anys).El tall de les graderes, de més de 100 m. d´alçària, va originar-se per extraccions mineres que van ser el detonant de la declaració de parc natural.
És impressionant tot és lava de la grandària lapil.li
Parada obligatoria devant d´aqueta maravella d´arbres
No menys curiosa l'escorça que tenen
Un altre dia amb una bona excursió i ara a reposar forces i buidar la motxilla.